Skip to content
Viris kertészet, faiskolai kis- és nagykereskedés - kert építés tervezés növénydekoráció, dísznövények kölcsönzés

RÓLUNK

Cégünk mai gazdasági formájában 1993 márc. 1.-óta működik mely a Virágért díszítőüzem és az Írisz Kft. egyesüléséből jött létre. Mind két cég tapasztalata, szakmai tudása egyesülve hozta létre a mai arculatunkat, mely széles tevékenységi köröket foglalva magában áll a nagyközönség rendelkezésére.

Kertészetünk Budapesten a Keresztúri út 162. szám alatt csaknem 10.000 m2-en területen fekszik. Faiskolai árudánkban, nagy választékban találhatók hazai és import, földlabdás és konténeres örökzöldek, cserjék, gyümölcs és díszfák, sziklakerti és tavi növények. Kerti kiegészítők széles választékával is várjuk kedves vevőinket. Cserepek, dézsák, műanyag díszedények, különböző speciális földkeverékek, tápanyagok, nagy választékban találhatók kertészetünkben. 2000 m2-es termesztő és tranzit üvegházainkban részint saját termesztésű, balkonnövények, valamint, import és hazai beszerzésű cserepes dísznövények találhatók. Szeretnénk felhívni a figyelmet kertészetünk különlegességeire a kerti Azáleákra, Rhododendronokra, extra méretű pálmákra BONSAI-okra.
Tevékenységi körünk kiterjedt. Az üvegházi dísznövények felhasználásával nem csak a közvetlen kis és nagykereskedelmet bonyolítunk, hanem szolgáltatásaink közé tartozik, irodaházak, bankok, szállodák, éttermek, autószalonok, bemutatótermek dísznövény dekorációja. Növénykölcsönzési szolgáltatásunkat rendezvények, kiállítások, szakmai bemutatók, eseti növénydekorációjához ajánljuk.
A faiskolai árudai tevékenységünkhöz kapcsolódva, vállalunk különböző kertépítészeti munkálatokat, kerttervezést és kivitelezést, különös tekintettel kerti tavak, patakok, sziklakertek építésére, valamint automata öntözőrendszerek telepítését. 
Természetesen tevékenységeinket folyamatosan bővítjük a felmerülő igények viszonylatában.

A Kiváló Faiskolai Áruda elismerést most hatodszor kaptuk meg. 2000 óta minden második évben megkapjuk. ( 2 évig használható a cím)

Referencia munkáink

Cégünk a Viris Kft. hazai és nemzetközi tapasztalatok alapján építette fel termesztési és kivitelezési kapacitását. Szakembereink több évtizedes tervezési és adaptálási gyakorlattal rendelkeznek. Növénydekorációs munkáink során felhasználjuk a magyar, holland, belga, német kertészetek növénykülönlegességeit és technológiáját.

Tevékenységi körünk a teljeskörű kert és parképítésen kívül kiterjed országos méretű rendezvények, kiállítások, irodaházak, szállodák, éttermek külso és belso növénydekorációjának tervezésére és kivitelezésere. Különleges igényű növényszigetek, tetőkertek kialakítására és ápolására is.

Növénydekorációs referencia munkáink többek között:

Providencia Biztosító /Erzsébet krt/
Grand Hotel Corvinus Kempinski
Hotel Flamenco Occidental
Europa Center Irodaház
Philips Hungária -/Székesfehérvár/
Privát Profit szerkesztoség
Grand Hotel Hungária
Volksbank Hungária
Commerzbank irodaház 
Ibuszbank irodaház
Ivanits – Bárkány Opel autószalon 
Opel Duna autószalon
Westdeutsche Landesbank
Hotel Mercure Buda
East- West irodaház /Astoria/
Magyar Református Világtalálkozó, Budapest FTC stadion
Magyar Református Világtalálkozó, Ópusztaszer, Nemzeti Történeti Emlékpark
Budapest-plázs növénydíszítése

viris_rolunk3
viris_rolunk4
viris_rolunk5

Garanciális feltételek

Kedves Vásárlónk!

Köszönjük, hogy megtisztelt bennünket látogatásával, reméljük sok öröme lesz a választott növényben.
A VIRIS Kft.-nél ön háromféle kategóriájú növényminőségből válogathat:


– Szabadgyökerű
– Földlabdás
– Konténeres (cserepes) növények

Általános garanciális feltételek:
Kérjük, hogy vásárláskor minden esetben győződjön meg a növény egészségi állapotáról.
Amennyiben a vásárlás után azt tapasztalja, hogy a növény nem kifogástalan állapotú ( gyökérzete fejletlen, betegséget lát rajta stb. ) kérjük, haladéktalanul hozza vissza telepünkre a nyugtával és az eredeti konténerrel együtt.

Erre konténeres növény esetében 8, földlabdás növénynél 3 napon belül van lehetősége.
Mivel a növények élőlények, ezen határidőn túl nehéz megállapítani, hogy a felmerülő probléma nálunk keletkezett, vagy a szállítás, átmeneti tárolás, helytelen ültetés vagy a későbbi gondozás során lépett-e fel. Természetesen minden esetben megvizsgáljuk, hogy a visszahozott növény a számára megfelelő gondozásban részesült-e. Amennyiben nem megfelelő ültetésre, kezelésre utaló jeleket tapasztalunk, úgy még a megadott határidőn belül sem tudunk reklamációt elfogadni.

A fenti határidőn belül visszahozott növények értékének megfelelően választhat csereárut telepünk kínálatából.
Magyarázatul olvassa el tájékoztatónkat a faiskolában található növénykategóriákról.

Szabadgyökerű növények:
A szabadgyökerű növények a legolcsóbb árkategória. Ezeket a növényeket úgy szállítják hozzánk a termesztők, hogy gyökerük szabadon van, nem borítja föld. Tárolásuk speciális módon forgácsba ásva történik. Kérjük vásárláskor győződjön meg róla, hogy a növény gyökérzete jól fejlett, egészséges, illetve kellő mértékben borította az ágyásban forgács vagy termőföld. A gyökérzet és koronavessző visszametszéséhez kérje kollegánk segítségét.

Szállításkor ügyeljen arra, hogy ne törjenek össze a gyökerek – ezért célszerű nylonzacskóba bekötve elvinni. ültetése minél előbb történjen meg (feltétlenül  még a vásárlás napján) fontos a jó iszapolás. Szabadgyökerű növényként elsősorban gyümölcs és szőlőoltványokat és fagyalt árusítunk.

A rájuk vonatkozó garancia határideje: április 31. – eddig a napig mind az ősszel , mind a tavasszal ültetett növényekről kiderül, hogy életképes-e.

április 31. után szabadgyökerű növényre reklamációt nem tudunk elfogadni.
A másik két kategória estében már a faiskolában kiderül, hogy az adott növény életképes-e.
Kérjük, hogy vásárláskor győződjön meg a növény egészségéről, hisz nyilván ön sem adna pénzt beteg, elszáradt kártevőkkel fertőzött áruért.

Földlabdás növények: 
A termesztők  a földlabdás növényeket nyugalmi időszakban – lombhullás után rügyfakadás előtt – tehát ősszel és tavasszal földlabdázzák ki. Termesztésük egyszerűbb, mint a konténeres növényeké, ennek megfelelően az áruk is kedvezőbb, azonban ültetésük  nagyobb kockázattal jár és ezt a kockázatot önnek kell vállalnia.
Ültetés után a növény gyökeresedési krízisen megy keresztül, amelynek során a  csökkent gyökérzetnek megfelelően a lombfelület egy részét elvesztheti (tujáknál, hamisciprusoknál ez belülről sárgulást jelent, fenyőknél pedig a tűlevelek egy részének lehullását eredményezi.
Megfelelő gondozással és kellő öntözéssel a gyökeresedési krízis lerövidíthető, de ez egyedenként is változhat, hisz a növények élőlények, nem egyformán reagálnak a megpróbáltatásokra.
Vásárláskor minden estben győződjön meg a földlabda épségéről, és ültetéskor kérjük, hogy a labdát borító jutazsákot ne bontsa le a földlabdáról. Ellenkező esetben a széteső földlabdával a hajszálgyökerek elszakadnak, és a növény elpusztul. Ültetés után  a növényt ki kell tányérozni, hogy az öntözővíz meg tudjon állni a tövénél és nagyon fontos az alapos öntözés. Fák estében érdemes a termőföldet marhatrágyával keverni és egy 100 mm átmérőjű, 1-2 m hosszú lyukacsos dréncsövet is beépíteni a gödörbe, melynek segítségével közvetlenül a gyökerekhez tudjuk adni az öntözővizet.
örökzöldek estében nagyon fontos, hogy  ültetéskor jó minőségű, laza szerkezetű, enyhén savanyú talajba kerüljön a növény, az ültetőgödör mérete pedig növénymérettől függően 40X40-től  80x80x80 cm-es méretig  legyen. 
A talaj savanyítását megtehetjük tőzeggel, amennyiben jó minőségű termőföld már van a kertben vagy kapható kifejezetten az örökzöldek számára összeállított földkeverék is, amelyet nálunk is megvásárolhat.

Az egyes növények igényeiről érdeklődjön kollegáinknál.

Földlabdás növényeknél utólagos reklamációt csak különleges esetben tudunk elfogadni.

 

Konténeres növények:
A Viris Kft.-nél a legtöbb növény konténeres árúként kapható. A termesztő-telepeken a növényeket fóliakonténerekbe vagy cserepekbe  ültették és hozzánk már begyökeresedett állapotban kerültek.
Kiültetésük jóval egyszerűbb és kisebb kockázattal jár, mint a szabadgyökerű vagy földlabdás növényeké, mert a gyökereik sérülésmentesen kerülhetnek be az ültetőgödörbe. A konténeres növényeknél nincs vagy nagyon rövid a gyökeresedési krízis amikor a növény ellenálló képessége legyengül.
Ültetésük megegyezik a földlabdás növényeknél leírtakkal.

Téli fagykárok:
A vásárolt növényeknél minden esetben kérje ki kollégáink tanácsát a teleltetéssel kapcsolatban. A leggyakoribb hiba, hogy a növények nem fagyérzékenységüknek megfelelően vannak kiültetve, illetve nem gondoskodnak téli védelmükről.
Az ősszel ültetett növények fagyérzékenyebbek mint tavasszal ültetett társaik, ezért minden esetben javasoljuk a talajtakarást fenyőkéreggel, szalmával vagy avarral, így a még megfelelően be nem gyökeresedett növények is biztonságosabban telelhetőek.
Téli fagykárokért reklamációt nem tudunk elfogadni.
A növények igényeivel (nap, víz, és talajigény) illetve gondozásukkal kapcsolatos kérdésekben kérjék eladóink tanácsát, szívesen állnak rendelkezésre.

Köszönjük vásárlását, sok sikert és nagyon szép kertet kívánunk. Viris KFT.