Skip to content
Viris kertészet, faiskolai kis- és nagykereskedés - kert építés tervezés növénydekoráció, dísznövények kölcsönzés

Öntöző rendszerek

Öntöző rendszerek

Automata öntözőrendszerek telepítése

(Árajánlattal, felméréssel és telepítéssel kapcsolatban keresse: Ladányi Zsoltot a +36-20-57-99-353-as telefonon)

Mint növénykereskedelemmel, és kertépítéssel foglalkozó cég, fontosnak tartjuk az általunk árusított és telepített növények utóéletét is. Szeretnék, ha ezek a növények a gondos kiválasztást és a telepítést követően, a szakszerű kezelés mellett megkaphatnák az igényeiknek megfelelő öntözést is. Ezért több mint tíz éve foglalkozunk automata öntözőrendszerek tervezésével és kivitelezésével.

Növényeink vízigénye:
Magyarországon az éves csapadékmennyiség 500-600 milliméter. Kerti növényeik és gyepfelületeink számára kétszer, de néha többször ennyi víz lenne ideális. Ez nyáron jelenti a legnagyobb problémát, de természetesen tavasszal és ősszel és néha télen is igénylik a növények a természetes csapadékot kiegészítő öntözést. Az általunk forgalmazott készülékekkel energiát és időt takarítunk meg önnek. Nem kell órákig bajlódni a hagyományos locsolókkal. Az így felszabadult idő, más elfoglaltságra vagy egyéb elvégzendő kerti munkára fordítható. Az általunk telepített öntözőrendszerek részei földbe süllyesztve helyezkednek el, így nem láthatóak. Az öntözési program megkezdésekor a víz nyomása emeli ki őket a földből, majd a program végén visszasüllyednek. A kertünkön és üde növényeinken, csak az automata öntözőrendszer áldásos tevékenységének nyomait láthatjuk. Nem kell bajlódnunk a téli víztelenítéssel, mert öntözőrendszereik automatikusan leürítik magukat, így elkerüljük az öntözőrendszer szétfagyását.

Víztakarékos öntözőrendszerek:
Öntözőrendszereik víztakarékosak, hiszen a programozható automatika segítségével és a szórófejek pontos beállításával a növények igényeinek megfelelő mennyiségű vizet juttathatjuk ki. Így elkerülhető az alul vagy túlöntözés, az-az a vízpazarlás. Beállíthatjuk az éjszakai öntözést, mert ilyenkor a legkisebb a párolgási veszteség. Továbbá felszerelhetünk csapadékérzékelőt is, mely letiltja az öntözést, ha a természet gondoskodik arról.

Az automata öntözőrendszer főbb részei:
Rotoros szórófejek:
Szórófej
Ezek nagy vízkibocsátású és nagy hatótávolságú szórófejek, melyek alkalmasa nagy, egybefüggő területek öntözésére. Vízkenésű csendes üzemű könnyen állítható öntözőfejek.
Kiemelkedés :10 cm
Hatótávolság:7-12 m.-ig
Öntözési szög: 20-360-ig
Öntözhető terület:10-450m2-ig 


Spray szórófejek:
Ezek normál vízkibocsátású de kis hatótávolságú szórófejek, melyek alkalmasa kisebb, és tagoltabb területek öntözésére. Vízkenésű csendes üzemű könnyen állítható öntözőfejek.
Kiemelkedés :7 cm
Hatótávolság:1,5-3 m.-ig
Öntözési szög: 20-360-ig
Öntözhető terület:0.5-30m2-ig

Mikro szórófejek:
Ezek kis vízkibocsátású kis hatótávolságú szórófejek, melyek alkalmasa kisebb, és tagoltabb területek öntözésére.
Magasság :20-50 cm-ig
Hatótávolság:1,5-2. m.-ig
Fix öntözési szög: 90/180/360-ig
Öntözhető terület:1.7-13m2-ig

Csöpögtető csövek:
Ezek általában 20 mm átmérőjű lágyított polietilén csövek, melyekben 30 cm-enként speciális labirintus testek vannak beépítve, melyek lehetővé teszik az egyenletes és takarékos vízkibocsátást az egész cső hosszában.
Átmérő: 20mm 
Csőhosszúság:300 m
Öntözési kapacitás: 2-4 liter/perc
Öntözhető terület:60-75m2-ig 
Mágnesszelep
Mágnes szelep
Ezek az elektronikusan vezérelhető szelepek, biztosítják a különböző öntözési szekciók ( körök ) egymás utáni öntözését az öntöző automatika által megadott időkig. 

Szelepdoboz
Olyan műanyag szelepház melyben a mágnes szelepeket helyezhetjük el. Ez a földbe süllyesztett masszív kialakítású doboz akár egy autó súlyát is elbírja, beleilleszkedik a gyep síkjába és zöld fedelével belesimul a környezetbe.

Esőérzékelő
 Csapadégérzékelő. a  pontos működéshez szűkséges.
Ez az ügyes kis szerkezet segít nekünk abban, hogy ne pazaroljuk feleslegesen öntöző vizet. Az esőérzékelő egy szondát tartalmaz melynek érzékenységét állíthatjuk. Ez a szonda modellezi a kertünk talaját. Ha esik az eső, porózus szerkezete megtelik vízzel és ekkor letiltja az öntözést. Amikor a napsütés, a szél és a hőmérséklet függvényében kipárolog belőle a csapadék, újra átadja a vezérlést az öntöző automatikának. 
Öntözőautomatika
Öntöző automatika

Ez az öntözőrendszer lelke. Elektronikusan vezérli a mágnes szelepeket, naponta akár hat alkalommal különböző időtartamig, különböző ritmusokban. Beállíthatjuk azt is, hogy csak kétnaponta, vagy akár csak a hét bizonyos napjain öntözzön.