Skip to content
Viris kertészet, faiskolai kis- és nagykereskedés - kert építés tervezés növénydekoráció, dísznövények kölcsönzés

Téli növény bértárolás

Amennyiben ilyen téli tároló helyekkel nem rendelkeznek, vagy nagyobb mennyiségű és méretű növényekről van szó, Igénybe vehetik a Viris kertészet téli növénytárolási szolgáltatását. A Viris kertészetben különböző méretű és hőmérsékletű üvegházainkban, vállaljuk növényeik teleltetését. A téli bértárolás szolgáltatásához természetesen hozzátartozik a növények gondozása, metszése, tavaszi felkészítése, valamint egyszeri lemosó permetezés rovar és gombakártevők ellen.
Mivel a növények tárolási díja függ a növények fajtájától, méretétől és állapotától, kérjük érdeklődjön munkatársainktól az alábbi címen.

Terasznövények teleltetése

Miután megvettük kedvenc mediterrán terasznövényeiket és egészen őszig gyönyörködtünk bennük, felmerül a kérdés, mit csináljunk vele télen. Téli tárolásukra a hűvös és fényes verandák és előszobák a legjobbak. Ha ilyennel nem rendelkezünk, két további lehetőségünk van. Egyes pálmafajtákat, hibiszkuszokat, citrusféléket stb. akár a szobában is átteleltethetjük. Ilyenkor arra ügyelni, hogy a növény az ablak közelébe kerüljön és így megfelelő mennyiségű fényhez jusson. Természetesen a vízről és a tápanyagról is kell gondoskodni, de nem túlzott mennyiségben. Leanderek, sétányrózsákat, kefevirágokat, stb. legjobb, ha egy fagymentes, állandóan alacsony hőmérsékletű ( 5-10c°) pincében helyezzük el. Itt a növények öntözés és fény nélkül téli álomban vészelik át ezt az időszakot. A tavaszi fagyok elmúltával újra teraszunk díszei lehetnek.